Strandrydding

med Preike

neste sak

Preike, regionens maskot, er opptatt av natur og miljø, og går gjerne på tur. Favoritten er selvfølgelig Preikestolen, som navnet Preike kommer fra. Men det er mange andre fine steder å gå tur også – som alle de vakre jærstrendene. 

Hver gang Preike er på tur, blir alt avfallet med hjem, også det andre har lagt igjen etter seg. For Preike rydder ikke bare opp etter seg selv, men ønsker at naturen skal være fin selv om andre ikke tenker helt likt. For det er ikke alle som tar med seg søppelet når de er ute. Det har du kanskje lagt merke til du også? At det kan ligge plast og annet søppel både i strandkanten, i skogen og i byen. Å finne søppel gjør Preike lei seg.  

Men humøret kommer fort på plass igjen når søppelet blir tatt opp i en pose og kastet i nærmeste søppeldunk. Det hjelper både dyr og natur, og fin og ryddig natur gjør Preike glad.

Et godt turtips fra Preike er å ta med en pose når du går tur. Og langs Jærkysten er det satt ut egne bokser med små og store søppelposer slik at det er enkelt å ta med en pose og rydde litt. Ved alle boksene er det kasser der strandsøppelet kan kastes. Preike heier masse på både små og store ryddehelter! Vi vet at det er skikkelig mange flinke turgåere som rydder litt her og der – og litt kan utgjøre mye når mange, mange hjelper til. Det er dere som gjør at vi stolt kan vise frem strendene i Rogaland. Takk for at dere gjør det så mye kjekkere for alle å både leve og feriere i den fantastiske naturen vi har rundt oss. Heia strandrydding – og hurra for deg!

DANS & VINN
Barnas favoritter