Gøy & gratis

Leke- og skateparker

neste sak

Geoparken

Like ved Norsk Oljemuseum ligger en flittig brukt park, inspirert av Trollfeltet i mini-format. Kos dere blant bøyer, trampoliner og rør, strålende utsikt og heftig grafitti.

Foto: Tomas Larsen

SANDVEd­PARKEN

Langs vassdraget Storånå i Sandnes ligger Sandvedparken, med turstier, sandvolleybane, byens mest populære leke­plasser, fine rasteplasser og en spennende planetsti. Godt egnet for rullestol og barnevogner.

SAND SENTRUM

I den nye klatre­parken i hjarta av gate­bildet i Sand sentrum, kan born i alle aldrar prøve seg på trampoline, klatrespir, slakk line og mykje meir. Parken legg opp til motorisk trening og har ei rekke ulike balanseapparat.Universell utforming er vektlagt.

Foto: Ryfylkefotografen.no
Foto: Merethe Opstad Clausen

Nye Ruten

I den nye skateparken i Sandnes sentrum møter vi Linnea Schmidt på 8 år, som er der med pappaen sin (han skater også). Linnea har kun skatet i to måneder, men suser rundt tilsynelatende fryktløs. Akkurat nå øver hun på å «droppe», da synes hun det er trygt å holde pappa Gert Dørheim i hånden. 

– Jeg liker at det er mange bakker og mange aktiviteter å gjøre. Jeg liker at jeg kan få masse fart. Det er gøy når jeg får til nye triks, sier Linnea.

Mamma, Nina Schmidt, sier at det er kjekt at skating også kan ha et jentemiljø.

tasta skatepark

Ikke gå glipp av Norges desidert flotteste skateanlegg og en av Nord-Europas største skateparker! Tasta skatepark kan skilte med en bowl-bane, en street-bane og uteareal fordelt på 7 000 kvadratmeter. 

Foto: Michael Vince

AJAXPARKEN

Se opp for haien – og tigeren! Blant bambus og ville dyr blir det både rutsjing, snurring, klatring, vipping – og en rast i hengekøyen. Korte og mellomlange bein får brynt seg i bratt terreng i Ajax­parken i Stavanger sentrum. God benke­plass til kaffetørste voksne. 

Foto: Tomas Larsen
BADEPERLER
Familieturer