Gøy & gratis

Badeperler

neste sak
Foto: Tomas Larsen

MØLLEBUKTA

Plask rundt i viking-omgivelser. En deilig badestrand, tur­sti og en lokalt berømt iskremkiosk ligger like ved monumentet «Sverd i fjell» ved Hafrsfjord. En bekk fra Store Stokkavatn renner gjennom badeplassen og skulpturen «Fiskerkonen» står trofast 150 m fra stranden.

VAULEN BADEPLASS

Gress, svaberg, sand, tursti. Fine kroker å stikke seg bort i. Leke­apparater til lands og til vanns. Det er mange gode grunner til at det myldrer på denne stranden i Stavanger på fine dager, her ligger det meste til rette for en deilig dag ved fjorden.

Foto: Dreamstime

Tou

I sjøparken ved Tou Scene i Stavanger øst kan du slenge deg på gresset, teste stupe­bret­tet eller stikke tærne i vannet mens du sitter på bade­trappen. Mange muligheter for kafébesøk i nabolaget når sulten melder seg.

Foto: Merethe Opstad Clausen

Perlå

Ved Edlandsvannet på Ålgård finnes det sandstrand, brygge, flytebrygge, park med vakre gamle trær, sandvolleybane, toaletter og grillhus. – Vi hadde nok ikke oppdaget dette stedet om vi ikke bodde i nærheten, forteller tobarnsmor Merethe O. Clausen.

 – Når nordavinden blåser folk innendørs andre steder i distriktet, koser vi oss i gropen her. Det er enkelt å bade for barn, stranden er oversiktlig. Ofte har vi dratt hit tidlig på dagen og fått nyte stillheten med glassklart vann og natur på alle kanter. Anbefales!

Foto: Merethe Opstad Clausen

Isbading

Har du også blitt hektet på kaldt vann, eller har du lyst til å prøve? Det kan godt hende du treffer lokale isbadere i Godalen, Strømvik bad, Vaulen badestrand, Holmavika og Refsvatnet (Preikestolen BaseCamp). Brr!

Foto: Shutterstock

Sola­stranden

Selve klassikeren. Et langt strekk med silkemyk sand er bakteppe for turgåere, badeglade og kitere. De fastboende tenker neppe over at stranden tidligere er kåret til verdens sjette vakreste av The Sunday Times, de vender bare tilbake til den, igjen og igjen.

Foto: Tomas Larsen

Ryfylke

Har du kjørt fra Stavanger og gjennom verdens lengste og dypeste undersjøiske veitunell til Ryfylke er det også fort gjort å komme seg ut i vannet. Tau har Strandastøa, Skjyljarvika og Tøgjevågen i Nordmarka og Loen. Eller hva med en dukkert i fossen i Tunglandsånå? Jørpelandsholmen er populær enten du vil kaste frisbee, svinge deg på lekeplassen eller gå tur, og beveger du deg i retning Årdal glitrer det i Riskedalsvannet.

Badedammen

Kanskje den mest urbane badeplassen av dem alle. I enden av Blå promenade i Stavanger kan du kjøle ned trasketrøtte føtter eller rutsje uti dammen, som har vært i bruk siden 1800-tallet.  Blir du fysen på en is ligger butikken 20 m unna.

Foto: Dreamstime
Byrkjedalstunet
Leke- og skateparker