EN PORTAL TIL NORDSJØEN

NORSK OLJEMUSEUM

neste sak

DET ER LAAAANGT UT TIL PLATTFORMENE. HELDIGVIS FINNES DET EN SNARVEI SOM LAR BÅDE SMÅ OG STORE REISE «OFFSHORE». 

Vi står ved inngangen til en helikopter-tunnel i hovedbygget på Norsk Oljemuseum i Stavanger. Går du inn og gjennom, får du smake på offshorelivet. En liten tur gjennom tunnelen, og du er plutselig offshore - ute på havet.

Full fart ned redningsstrømpen

Innendørs kan besøkende utforske kontrollrom og ekte utstyr fra olje-industrien. På boredekket kan du sette deg i selve hjertet til plattformen; stolen til den som styrer boret. Og ute, fra taket av boredekket, henger den populære redningsstrømpen. Det fire meter høye nettet lar deg kjenne på adrenalinet som kan settes i sving når alarmen går offshore og evakuering må skje kjapt. 

Ni år gamle Minna Radwan har fått dreisen på teknikken, som en kjapp slange smyger hun seg ned – igjen og igjen.

– Det føles som du gjør det på ekte. Hvis du prøver å gjøre deg liten, går det kjempefort! forklarer Minna før hun forter seg videre i museet sammen med venninnene.

Oljemuseet er fullt av spennende aktiviteter som lar besøkende både kjenne på gjenstander og lære om vår nære historie. Prøv deg som nordsjøarbeider, ta bildequiz, lær om klimautfordringer, se på de flotte miniatyrmodellene av plattformer, eller fremkall minner i utstillingen Fotografisk hukommelse. Klatre gjerne inn i rednings-kapselen og tenk hvordan det oppleves. Alt er lagt til rette for at barn, unge og voksne skal oppleve og utforske. 

På store havdyp 

– Det er gøy å lære om hva ting har vært brukt til på plattformer. Så liker jeg også veldig godt filmen de viser i kinosalen, da føler jeg at jeg var der ting skjedde på en måte, sier Ella Krey Gilje på ni år.  

Hun forteller om kortfilmen Oljeunge mens venninna Zahra Haider nikker ved siden av. Det er tydelig at filmen har gjort inntrykk.

På store havdyp, i stummende mørke, langt fra land finnes det «fabrikker» på sjøbunnen, som produserer olje og gass. Og i den nye utstillingen kan du oppleve de utrolige oppfinnelsene som har gjort det mulig. 

Høydepunkter

  • Utforsk boredekket
  • Ta bildequizen og få en premie
  • Rutsj ned redningsstrømpen
  • Prøv de interaktive spillene

Passer for:
Alle aldre. Aktiviteter for barn og unge

Tidsbruk:
1–3 timer 

Mat:
Restaurant Bølgen & Moi

Åpningstider:
15. juni–22 august:
Alle dager kl. 10–19

23. august–mai:
Mandag–lørdag kl. 10–16
Søndag kl. 10–18

*kan endres i tilfelle endrede retningslinjer

Priser:
Familie kr 375 (2v og 3b)
Voksne kr 150
Barn /studenter kr 75 

Parkering:
Avgiftsparkering, sentrum

Offentlig transport:
Buss/tog/båt til Stavanger sentrum

Adresse:
Kjeringholmen
1a, Stavanger sentrum

Telefon:
51 93 93 00

E-post:
post@norskolje.museum.no

Facebook:
Norsk Oljemuseum

Mer info:
norskolje.museum.no

Vitenfabrikken
Stavanger kunstmuseum