Museer som
engasjerer

neste sak

Hvorfor går vi på museum? Jo, vi mennesker er nysgjerrige.  Vi vil lære om fortidens liv, naturens gang, teknologisk utvikling og fremtiden som venter. Samtidig er vi lekne, vi er glad i moro, og heldigvis er ikke museer som de en gang var: – Ikke ta på! – Ikke bråk! – Ikke løp!  

Museumsopplevelser er til for alle; barna, ungdommen, de evig unge og de modne. Ta i bruk alle sanser: – Kjenn på!  – Lyd er lov! – Hopp i det! 

I Rogaland finnes det en haug med museer som lar hele familien utforske, og på de neste sidene gir vi deg smakebiter av noen av aktivitetene dere kan ta del i. Alt fra å lage ild på steinaldervis, prøve livet som nordsjøarbeider, og slippe kreativiteten løs på kunstverksted, til å utforske verdensrommet fra en kinostol i planetariet. 

Dette er et utvalg av museer, for en luksus; tenk at det altså finnes enda flere museumsperler i fylket – som lar besøkende få ta aktiv del i opplevelser! Vi håper at lesingen inspirerer, og at du får lyst til å ta med gjengen din på nye oppdagelser.

Brumlecamp
Arkeologisk museum