Opplev Brumles

magiske kongerike

neste sak

Vil du snurre så fort rundt at du nesten blir svimmel, slukke en brann og hilse på traktoren Gråtass? I Kongeparken kan du prøve alt!

Velkommen til bamsen Brumles verden. Med ville fossefall, drøye høyder, stup og magesug. Her befinner sommerfuglene seg i magen, mens små og store føtter løper fra det ene eventyret til det andre. Kort sagt: Attraksjoner for helter i alle aldre.

Noen av dem oppdager du allerede på veien mot Kongeparken – slik som Stupet på hele 80 høye meter. Vil du bli heist opp i tårnet, for så å suuuse ned mot bakken? Og ikke minst, tør pappa bli med?

Utforsk Gråtassland

Visste du at det bor en helt levende traktor i Kongeparken? Du finner ham lett: Ta første vei til venstre. Gå mot de japanske kirsebærtrærne, og straks er du fremme ved hjemmet til Gråtass – den lille traktoren med det store hjertet. Har du hørt filmheltens rare motorlyder? 

– Gråtass er morsom! sier Ane på fire år som er stor fan.   

Å hilse på både Gråtass og de sjarmerende gårdsdyra i Gråtassland blir fort en favoritt hos lillesøster eller minstemann i familien. Her er også de kule oppfinnelsene til Goggen, som traktorbanen der du kan ta kontroll på rattet og de voksne kan sitte i baksetet! Og Turboknallerten for alle som liker en humpete og fartsfylt tur.

Kan du slukke brannen?

Aktivitetene i Kongeparken vil få deg til å le, oppleve – og lære. Vet du hva du skal gjøre om det begynner å brenne? På Barnas Brannstasjon hører du alarmen som plutselig uler. Du må ut på oppdrag: Skli ned stanga, rykk ut med fulle sirener og sikt med vannkanonene mot flammene. Tilbake på stasjonen får du og de andre barske heltene diplom for vel utført slukkearbeid, et synlig bevis på at du nå er «Hjemmets brannmester». 

Gøy for alle

– I Kongeparken er det noe som er gøy for alle, både de modige og de som ikke er så modige, sier Halvor Næss (13).  

Det er nok derfor Kongeparken er Vestlandets mest populære temapark. Her er aktiviteter med rasende fart og heftig spenning, men også masse som kan utforskes i eget tempo. Ja, mer enn 60 attraksjoner som byr på lassevis med moro. Noen favoritter er det lett å bli hekta på:

– En gang tok jeg Ambolten 13 ganger på rad. Jeg klarte faktisk å stå etterpå, flirer tøffingen Halvor. 

Det er ikke sikkert dere rekker alt på en dag heller. Heldigvis finnes en løsning. Da er det mulig å sove over og bo midt i hjertet av Kongeparken, i enten BrumleCamp eller BrumleLodge. For magien fortsetter på kveldstid. Og når du står opp venter en hel ny dag med store og gode øyeblikk!

Høydepunkter

  • Stupet – kjenn magesuget i Norges høyeste droptårn!
  • Bobbanen - Nyt omgivelsene ned Norges lengste bobbane
  • Sus ned i badekaret og vask bamseørene i Fossen som går forlengs og baklengs
  • Gråtassland – Besøk Gråtass og prøv Goggens KULE oppfinnelser!

Passer for:
Hele familien 

Tidsbruk:
7–8 timer

Priser:
Bestill på kongeparken.no for beste pris

Mat:
Grillhytter, piknikområder og spisesteder 

Åpningstider:
Se www.kongeparken.no

Parkering:
Stor parkeringsplass utenfor parken

Adresse:
Kongsgata 20, 4330 Ålgård

Telefon:
51 61 26 66

Epost:
info@kongeparken.no

Mer informasjon:
www.kongeparken.no

FAMILIETURER
Brumlecamp